четвер, 21 травня 2020 р.

І зрадіє серце ваше, і радости вашої ніхто не відбере від вас

 https://bit.ly/2WT4rl5
(біл) П’ятниця VI Великоднього тижня
Християнський підхід до страждання радикально відрізняється від поглядів сучасного світу. Реальність без Бога не розуміє в більшості випадків природи людини, а перед обличчям страждання є абсолютно безпорадною. Таким чином, раціональний світ намагається фальсифікувати або приховувати страждання. Простий приклад жінки, що народжує, пояснює все так глибоко і ясно, що інші слова не потрібні.

Початок Новенни до Святого Духа (Щоденно з Богом, стор. 356)
Або (біл) довільний спомин св. РИТИ КАССІЙСЬКОЇ, монахині
Народилася у 1381 році в Сполетто в Італії. Ще в ранньому віці вона прагнула вступити до монастиря, але батьки готували її до подружнього життя. Покірна їхній волі, вона вийшла заміж за брутального чоловіка, який став причиною багатьох її страждань. Згодом її чоловік загинув, а діти померли під час епідемії. Св. Рита вступила до монастиря Августіянок в Кассії. Мала особливу побожність до страстей Господніх і отримала стигмати тернового вінця, які упродовж 15 років, аж до самої смерті, приносили їй багато страждань. Померла 22 травня 1447 року у віці 66 років, з яких сорок провела в монастирі. Є покровителькою в безнадійних справах.
Спільні Меси: про монахиню

АНТИФОН НА ВХІД
Ти викупив нас, Господи, своєю Кров’ю, * з кожного племені, мови, люду, і народності, * і зробив нас царством і священиками Богу нашому. * Алілуя.

КОЛЕКТА
Боже, Ти Христовим воскресінням повернув нам вічне життя, † скеруй наші прагнення до Виконавця нашого спасіння, який сидить по Твоїй правиці, * і, коли наш Спаситель прийде у славі, зодягни блаженним безсмертям усіх відроджених у Хрещенні. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.
Або:
Господи, просимо Тебе: обдаруй нас щедро мудрістю хреста і відвагою, котрими Ти благоволив наділити святу Риту, † щоби ми, страждаючи разом із Христом, * змогли повніше взяти участь у Його пасхальній тайні. Котрий з Тобою живе та царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Діян 18, 9-18
Читання з Діянь Апостолів.
9 У видiннi вночi Господь сказав Павловi: «Hе бiй­ся, але говори i не замовкай, 10  бо Я з тобою, i нiхто не вчинить тобi зла, тому що в Мене багато є людей у цьому мiстi». 11 I вiн залишався там рiк i шiсть мiсяцiв, навчаючи їх слова Божого.
12 Коли Галлiон був проконсулом в Ахаї‚ юдеї однодушно напали на Павла i привели його на судилище, 13 говорячи, що вiн навчає людей шанувати Бога не за законом. 14 Коли ж Павло хотiв вiдкрити уста, Галлiон сказав юдеям: «Юдеї! Якби була будь-яка несправедливість або ж злий умисел, тодi б я мав причину вислухати вас, 15 а коли йде суперечка про вчення та про iмена i про закон ваш, то розберiться самi; я не хочу бути суддею в цьому». 16 I прогнав їх вiд судилища. 17 А всi еллiни, схопивши Сосфена, начальника синагоги, били його перед судилищем; Галлiон же анітрохи не турбувався про це.
18 Павло, пробувши ще чимало днiв, попрощався з браттями i вiдплив до Сирiї (i з ним Акила i Прискiлла), обстригши голову в Кенхреях, за обiтницею.
Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ
Пс 47 (46), 2-3. 4-5. 6-7
Наш Бог великий – Цар землі всієї.
2 Всі народи, заплещіть руками, вигукніть до Бога голосом радости. 3 Бо Господь Всевишній страшний, — великий Цар усієї землі. 4 Він підкорив людей нам, і народи — під ноги наші. 5 Обрав нам насліддя наше, красу Якова, якого полюбив. 6 Зійшов Бог при окликах радости, Господь — при звуках сурмних. 7 Співайте Богу нашому, співайте! Співайте Цареві нашому, співайте! 

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Пор. Лк 24, 46. 26
Алілуя, алілуя, алілуя.
Необхідно було постраждати Христові
та воскреснути з мертвих,
і так увійти у свою славу.

ЄВАНГЕЛІЄ
Йн 16, 20-23а
† Читання святого Євангелія від Йоана.
Того часу Ісус сказав своїм учням: 

20 Істинно, істинно кажу вам: ви будете плакати і ридати, а світ зрадіє; ви печальні будете, та печаль ваша за радість буде. 21 Жінка, коли родить, терпить скорботу, бо прийшла година її; коли ж породила дитя, вже не пам’ятає скорботи від радости, тому що народилася людина на світ. 22 Так і ви маєте печаль нині; але Я знову побачу вас, і зрадіє серце ваше, і радости вашої ніхто не відбере від вас. 23 І в той день ви не спитаєте Мене ні про що. 

МОЛИТВА ВІРНИХ
Метою земного життя людини є спасіння і життя вічне; пам’ятаючи про це, молімося з довірою:
1. Молімося за святу Церкву, щоби вона за жодних обставин не вагалася проголошувати Христове Євангеліє.
2. Молімося за Святішого Отця, щоби він, наслідуючи Христа, власним прикладом заохочував усіх людей жити вірою та любов’ю.
3. Молімося за священиків, щоби вони, присвятивши своє життя служінню Господній Церкві, ревно поширювали Боже Царство.
4. Молімося за молодь, щоби вона дбала про спасіння власної душі та в усьому керувалася Господніми заповідями.
5. Молімося за померлих, щоби Син Чоловічий зустрів їх на світанку воскресіння та разом зі Святими й Ангелами привів їх у славу Отця.
6. Молімося за нас, зібраних довкола Господнього вівтаря, щоби ми, смиренно несучи свій хрест за Ісусом, були вдячні Богові за сили, які Він нам дає.
Господи Ісусе Христе, наш Спасителю, вислухай молитви своїх дітей і допоможи нам вірно йти за Тобою. Котрий живеш і царюєш навіки вічні.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ:
Просимо, Господи, прийми милостиво приношення своєї родини, * щоби, перебуваючи під Твоїм захистом, вона не втратила отриманих дарів і унаслідувала вічні. Через Христа, Господа нашого.

Префація про Вознесіння  № 18-19

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Христос, наш Господь, був виданий за гріхи наші * і воскрес для нашого оправдання. * Алілуя.

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Просимо, Господи: оточуй батьківською опікою своїх вірних, † яких Ти відкупив стражданнями Твого Сина, * і вчини, щоби вони завжди перебували в радості Його воскресіння. Котрий живе і царює навіки вічні.

За матеріалами: КМЦ, Наша Парафія

Олександр Кривенко 
krivenkokorr@ukr.net
+380 63 241 3681


https://kryvenko-maranata.blogspot.com/2020/05/22-pjyat-6-vel-tyzh.html

Немає коментарів:

Дописати коментар