середу, 17 лютого 2016 р.

Київ: чому християни проти виключення з Конституції України поняття «шлюб»

Київ: чому християни проти виключення з Конституції України поняття «шлюб»
http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2016/02/blog-post_17.html
Прес-конференція на тему «Звернення вірян до Уряду з вимогою щодо неприпустимості видалення з Конституції України визначення шлюбу» відбудеться у Києві 18 лютого о 14-й годині.

Ініціативна група вірян Римо-католицької та Греко-католицької церков розповість про подання колективного (110313 підписів) звернення – до Петра Порошенка як гаранта Конституції України.

Мета заходу – ознайомлення широкого кола громадськості з виставленими до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Народних Депутатів України вимогами щодо неприпустимості видалення з Основного Закону визначення шлюбу як союзу чоловіка та жінки, неприпустимості появи в Конституції України нових ідеологічних понять – «сексуальна орієнтація» та «гендерна ідентичність», а також щодо захисту життя людини від зачаття до природної смерті.

Зокрема, у тексті звернення говориться:

«Звертаємося до Вас із закликом забезпечити виконання Конституції України в частині захисту дітей та захисту сімейних цінностей. Життя людини починається з моменту зачаття і повинно захищатися як до так і після народження (Конвенція ООН про права дитини). Закликаємо Вас виконати вимогу Європейської Конвенції про захист прав людини та основних свобод – гарантувати право на життя, в тому числі кожній зачатій дитині.

1. Закликаємо Вас зберегти непорушними норми чинної Конституції України (ст. 51, у Проекті нової Конституції України від 15.07.2015 року їй відповідає стаття 28) та Сімейного кодексу України (СКУ, ст. 21), які визначають шлюб як сімейний союз жінки та чоловіка й обумовлюють, що “усиновлювачами не можуть бути особи однієї статі” (СКУ, ст. 211 ч. 3).

2. Закликаємо Вас не допустити появи в Конституції України штучних і протиправних ідеологічних дефініцій: “сексуальна орієнтація” та “гендерна ідентичність”.

3. Закликаємо Вас внести зміни до статті 3 чинної Конституції України і викласти її в такій редакції: “Людина, її життя від зачаття до природної смерті, здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю”.

4. Закликаємо Вас внести зміни до статті 27 чинної Конституції України (у Проекті нової Конституції України від 15.07.2015 року їй відповідає стаття 23) і викласти її в такій редакції: «Кожна людина має невід’ємне право на життя від зачаття до природної смерті».

До участі в заході запрошені члени ініціативної групи – експерти, науковці, громадські та релігійні діячі, зокрема: Михайло Канафоцький – Координатор ініціативної групи; о. Василь Білаш – Голова комісії УГКЦ у справах мирян; Геня Самборська – голова ВУБФ «За гідність людини»; Людмила Гридковець – к.пс.н., сімейний психолог; Максим Васін – виконавчий директор громадської організації «Інституту релігійної свободи»; Володимир Медведєв – к.м.н., лікар-нейрохірург; Віктор та Ірина Крижанівські – подружжя мирян, представники Римо-Католицької Церкви в Україні, та інші.

Адреса: «Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»).
Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47.
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
Також прес-конференцію можна буде дивитися онлайн.

Олександр Кривенко, римо-католик, юрист, журналіст, викладач-експерт із інформаційної комунікації, правозахисник і благочинець
м. Київ
+380632413681
skype: kryvenko_oleksandr
akryvenko64@gmail.com
http://a-kryvenko.blogspot.com/
http://www.facebook.com/oleksandr.kryvenko.5
https://twitter.com/OleksaKryvenko
https://google.com/+OleksandrKryvenko
https://instagram.com/oleksandrkryvenko/
http://oleksandrkryvenko.tumblr.com/
https://vk.com/oleksandr.kryvenko
Посилання: Олександр Кривенко. Київ: чому християни проти виключення з Конституції України поняття «шлюб». 18.02.2016. Режим доступу: http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2016/02/blog-post_17.html
За матеріалами: CREDO

2016021705.konst_ukr_chrest.jpg

Греко-католицька церква, Конституція України, Президент України, Римо-католицька церква, шлюб, сексуальна орієнтація, гендерна ідентичність, зачаття, смерть, звернення, сімейний союз, жінка, чоловік, стать, цінність, Михайло Канафоцький, Василь Білаш, Геня Самборська, Людмила Гридковець, Максим Васін, Володимир Медведєв, Віктор Крижанівський, Віктор Крижанівський, Олександр Кривенко, 


Немає коментарів:

Дописати коментар