суботу, 21 лютого 2015 р.

Папа обіцяв посприяти мирному процесу в Україні, - Мечислав Мокшицький

Папа обіцяв посприяти мирному процесу в Україні, - Мечислав Мокшицький

У п’ятницю ввечері, 20 лютого, завершився візит ad Limina католицьких єпископів України. Архієпископ Мечислав Мокшицький, Голова Конференції Єпископату України латинського обряду, поділився своїми враженнями про візит, особливо про зустріч із Папою Франциском, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

«Ми дуже задоволені, що в цьому трудному часі для України ми разом із нашими паломниками могли приїхати до гробів святих Петра й Павла, щоби молитися за нашу Церкву, в особливий спосіб - за цілу нашу Батьківщину, за мир в Україні», - говорить архиєпископ Мечислав Мокшицький.

Далі він підкреслив, що у Ватикані постійно слідкують за ситуацією в Україні:
«Під час нашого візиту ми мали зустрічі в різних Дикастеріях Курії Ватиканської. Під час цих зустрічей нас вразило дуже те, що кожен кардинал, кожен єпископ нас питали про ситуацію в Україні, запевнювали нас про молитву, солідарність, показували нам дуже співчуття. Потім ми говорили про нашу Церкву, про діяльність нашої Церкви, про наші проблеми. Це було дуже важливо, що вони пам’ятають про нас, що моляться з нами».

Кульмінацією візиту стала зустріч із Папою Франциском. Архієпископ Мокшицький сказав, що Папа обіцяв посприяти мирному процесу в Україні та думати про можливий візит в Україну:

«Також ми мали зустріч на закінчення, можна сказати, нашого візиту з Папою Франциском. Він дуже був заінтересований, просив, щоб ми розказували йому про ситуацію, в особливий спосіб про війну, і він сказав нам про те, що він не знав про ці тортури, які завдають вороги нашим солдатам. Він говорив, що буде розмовляти з представниками держав світу, буде просити їх, щоби допомогли, щоби ця війна швидко закінчилася. Він просив нас, щоби ми передали всім вірним і всім мирянам в Україні, що він про них пам’ятає, молиться, кожного дня є близько нас, що буде все робити, щоби нам допомогти. Кожної години, кожного дня, як будемо мати якісь проблеми, якісь прохання, можемо завжди звертатися до нього як до батька, бо він любить нас і також сказав, що буде думати, щоби приїхати на Україну і нас відвідати».

Архієпископ також прокоментував приїзд вірних із різних дієцезії України до Ватикану разом із єпископами:
Ми дуже тішилися, що не тільки владики латинського обряду, синод греко-католицької Церкви приїхали до Папи, але й що з нами приїхали наші вірні, члени наших церков, що ми разом із ними могли молитися, а в особливий спосіб, що вони змогли зустрітися також зі Святішим Отцем. Вони з цього були дуже задоволені, бо їм особисто Папа сказав : «я за вас молюся кожного дня і це завезіть також до ваших домівок». Я думаю що вони тепер, коли повернуться до своїх домівок, своїх сіл, своїх міст, цей ентузіазм і цю надію будуть проголошувати, що ми не є самі, що з нами є цілий світ, що про нас пам’ятає ціла Церква.

Джерело: kyrios.org.ua

При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів гіперпосилання kryvenko-maranata.blogspot.com  обов'язкове.

Олександр Кривенко, † римо-католик, юрист, журналіст, правозахисник, блогер, м. Київ
Viber: +380632413681
skype: kryvenko_oleksandr
akryvenko64@gmail.com (основна адреса)
krivenkokorr@ukr.net (допоміжна адреса)
http://www.facebook.com/oleksandr.kryvenko.5 (основна сторінка)
https://www.facebook.com/oleksa.kryvenko (допоміжна сторінка)


Немає коментарів:

Дописати коментар