суботу, 21 лютого 2015 р.

Школа Християнського Життя та Євангелізації (Івано-Франківська філія)


Школа Християнського Життя та Євангелізації (Івано-Франківська філія)

КОРОТКО: ШХЖіЄ в Івано-Франківську відбувається вже від 2000 року Божого. Вона отримала Архиєрейське благословення попереднього Єпископа Ординарія Івано-Франкіської Єпархії УГКЦ Кир Софрона Мудрого, ЧСВВ та Правлячого Архиєрея Кир Володимира Війтишина. Спільнота "Як Марія" взяла на себе організацію та проведення Школи в Івано-Франківську та Івано-Франківської Єпархії УГКЦ, що успішно з Божою ласкою виконує до сьогодні. Це стало одним з напрямків служіння спільноти в Церкві та євангелізації, яка є її завданням.

Запрошуємо Вас відвідати веб-сторінку головного бюро Школи, що знаходиться в м. Красилів (Хмельницької обл.) при монастирі Ордену Братів Меньших Капуцинів (до цього Ордену належав Св. Отець Піо) www.christschool.org.ua

ШКОЛА ХРИСТИЯНСЬКОГО ЖИТТЯ ТА ЄВАНГЕЛІЗАЦІЇ

"Випливіть на глибину молитви, щоби виплисти на глибину місії". Пророчі слова Івана Павла ІІ, святого наших днів, чи не найкраще формулюють потребу сучасного суспільства і завдання християн. "Не бійся, виплинь на глибину", - сказав Ісус до Петра, коли апостол ловив рибу і не міг піймати. Виплинь на глибину молитви, щоби будь-яка твоя діяльність була тільки сьомою видимою частиною айсберга.

Пресвята Богородиця вміла жити "слухаючи слова Божого і зберігаючи його у своєму серці", як пише євангелист Лука. Але не тільки моліться, - каже нам приклад Матері Ісуса, - "робіть усе, що скаже вам Син". Дієва і ефективна активність Марії, наприклад, у Кані Галилейській, що випливає з мужнього і осмисленого "так" у Благовіщенні, Її глибокі, особисті відносини зі Святим Духом кожного дня надихають нас не тонути у житейському морі, не піддаватися духові часу, але боротися за християнство у щоденному житті - в навчанні, на роботі, у сім'ї, вміти розпізнавати знаки часу і відповідати на них як діти Католицької Церкви.

Школа християнського життя та євангелізації, Покровителькою якої є Богородиця, - це дорога, йдучи якою, кожен охрещений має нагоду відкрити Бога, Який є Любов (І Йо); побачити власну грішність та покаятися; повірити, що, «коли Син визволить нас, то ми насправді станемо вільні»; навернутися; віддати Ісусові своє життя; по-новому відкрити Особу Святого Духа і у парафіяльній спільноті почати жити новим життям як ті, що у Христа хрестилися - у Христа зодягнулися.

Беручи участь у Школі Ви не стаєте учасниками якогось особливого руху, не вступаєте у Теологічну академію. Зустрічі на Школі роблять спробу допомогти невіруючим повірити в Бога та почати жити по-християнськи, а тим, хто вже будує свої відносини з Богом, оживити та поглибити їх.

Блаженніший Любомир Гузар, Глава УГКЦ, у лекціях про мирян пише: «Вірити - означає поставити Бога на перше місце у своєму житті. Надіятися - означає бачити воскресіння, висячи на хресті. Любити - означає наслідувати Ісуса Христа, а у кожній людині бачити Божу дитину і допомагати кожному досягти ціль життя - спасіння».

Нехай час, проведений на реколекціях Школи, буде для Вас часом спільного будування віри, надії та любові!

"Я завжди знала, що Бог є, я вірила, але не відчувала, що Бог поруч. На Школі я це відчула і це мене глибоко вразило. Я зрозуміла, що ми можемо стати перед Господом такими, якими ми є, що Небесний Отець любить нас" (Юля, м. Івано-Франківськ)

"Господь Бог подарував мені любов, нове життя, яким я хочу і буду старатися жити. Я ніколи не відчував тої доброти, любові, радості, яку відчув на зимовій сесії Школи. Як люди здружуються за такий короткий час? Я знаю, що всі люди, які тут були, хотіли і хочуть впустити до свого серця Бога, Святого Духа, щоб Він був із ними до кінця життя. Я і ми разом віддали Господеві все своє життя" (Андрій Герман, м.Долина)

З чого все почалося?

Школа християнського життя та євангелізації не відразу виникла як Школа формації. Спочатку це були одноразові реколекції для всіх тих, хто хотів пережити зустріч з Богом і досвідчити дії Бога у своєму житті. 1998 року в Красилові почали відбуватися т.зв. харизматичні уїк-енди, які організовували учасники різних католицьких спільнот Польщі, Словаччини, США разом із братами-капуцинами. Під час таких реколекцій були проповіді на євангельські теми, час на спільну та особисту молитву, Літургії, зустрічі в групах.

Після того, як таких з'їздів відбулося близько десяти, виявилося, що їх учасники прагнуть продовжувати свій шлях за Богом, тому й виникла потреба розділити тих, які приїжджали на уїк-енди впродовж року і тих, які вперше вирішили взяти участь у реколекціях. Сформувалася Школа парафіяльних аніматорів (ШПА): на першому ступені учасники дізнавалися про основні правди християнського життя, а потім вчилися творити та вести малі групи при парафії, щоби застосовувати те, про що почули. Досвід організації ШПА показав, що учасники тут не стільки вчаться аніматорства чи лідерства в Церкві, як черпають на Школі натхнення та віру, щоби самим жити по-християнськи, а заснування груп, спільнот, євангелізаційна діяльність в містах та селах - це наслідок, незмінний елемент, обов'язкова частина християнського життя. Таким чином, 2001 року зі ШПА народилася Школа християнського життя та євангелізації, яка незабаром отримала свою Покровительку - Святу Марію з Назарету, Матір Церкви.

В листопаді 2000 року відбулися перші реколекції Школи у Івано-Франківській області. Це було в м. Бурштин, у приміщенні кулінарного училища Майже 150 осіб пережили тоді з Богом особливі вихідні, які для багатьох стали початком навернення, зміни способу життя та відносин, нового погляду на важливість молитви, віри та Церкви.

Джерело: yakmariya.org.ua

Олександр Кривенко, римо-католик, юрист, журналіст, правозахисник, блогер, м. Київ
Viber: +380632413681
skype: kryvenko_oleksandr
akryvenko64@gmail.com (основна адреса)
krivenkokorr@ukr.net (допоміжна адреса)
http://a-kryvenko.blogspot.com/
http://www.facebook.com/oleksandr.kryvenko.5 (основна сторінка)
https://www.facebook.com/oleksa.kryvenko (допоміжна сторінка)
https://twitter.com/OleksaKryvenko
https://google.com/+OleksandrKryvenko
http://druzi.org.ua/u246828
http://vk.com/id198701773

Постійне посилання: http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2015/02/blog-post_21.html

Немає коментарів:

Дописати коментар