суботу, 13 серпня 2016 р.

про важливість віри в громадській сфері





Представник католиків при парламенті Шотландії про важливість віри в громадській сфері
Птн, 12/08/2016 - 17:28







«Вірі має бути надана можливість відігравати притаманну їй роль у публічному житті», – з таким закликом Ентоні Горан, новопризначений директор Шотландського католицького парламентського представництва, звернувся до громадськості у листі, який нещодавно був опублікований Інтернет-виданням шотландського єпископату. Більшість жителів Шотландії, що входить до складу Об’єднаного Королівства, належать до пресвітеріанської Церкви Шотландії, яка має статус державної. Другою за кількістю вірних є Католицька Церква, що нараховує приблизно 690 тисяч вірних і має дві архидієцезії та 6 дієцезій. Парламентське представництво підпорядковується Єпископській Конференції Шотландії та відповідає за зв’язки між Католицькою Церквою та Шотландським парламентом.
Ентоні Горан, новий директор цього відділу, зазначив, що останнім часом в пресі та в соціальних мережах дедалі частіше з’являються «заклики до того, щоб витіснити релігію з публічного життя». Але «віра, сама по собі, – продовжує він, – є важливою для людського розвитку і для оновлення суспільства. І суспільство буде процвітати, якщо вірі надати свободу зробити свій унікальний вклад».
Говорячи про релігійну свободу, Горан процитував слова Папи Франциска про те, що «наші різні релігійні традиції служать суспільству, насамперед, через послання, яке звіщають. Вони закликають окремих осіб та громади прославляти Бога, що є джерелом всього живого, джерелом свободи і щастя». «Релігійна свобода, – йдеться далі в цитаті Святішого Отця, – за своєю природою виходить за межі місць відправлення культу і приватної сфери окремих осіб та сімей».
Папа Франциск, як пригадує представник Церкви при Шотландському парламенті, застерігає, що «сучасні тиранічні суспільства прагнуть придушити релігійну свободу, або ж намагаються звести релігії до субкультури, без права голосу на політичній арені». «На відміну від поширеної думки, – підкреслює він, – Католицька Церква продовжує зростати на глобальному рівні. В Шотландії, на даний час, кількість семінаристів є найвищою за останні десять років. Згідно з національним переписом між 2001 та 2011 роками зросла також кількість католиків».
Коментуючи своє нове призначення, Ентоні Горан підкреслив, що його місія полягатиме в тому, щоб «сприяти поширенню католицької віри і соціальної доктрини Церкви, залучаючи в позитивний спосіб світське суспільство, в якому живемо». Новопризначений директор висловлює надію, що його відділові вдасться налагодити працю з молоддю, яка має багато ентузіазму та енергії, і яка є майбутнім Церкви та країни. Він також бажає «зустрічатися з політиками та зацікавленими сторонами, та встановити з ними позитивні та дружні стосунки з метою розвивати шляхи поширення навчання Церкви у політичній сфері». «Тому що Церква, – додає на завершення Ентоні Горан, – трудиться для спільного добра і має на серці добробут усіх».

Джерело:

Радіо Ватикан
.






Суспільство, Церква

Великобританія
Поділитись:  Facebook logo
Google+ logo
Twitter logo
 

Немає коментарів:

Дописати коментар