вівторок, 10 березня 2015 р.

Бути чистими в думках і серці, як Тарас Шевченко

Бути чистими в думках і серці, як Тарас Шевченко

Здається, ми, як ніколи, говорили багато правди! - пише Тарас Кривецький, розповідаючи про те, як 10 березня Товариство українських студентів-католиків «Обнова» вшанувало пам'ять  геніального кобзаря, велета духу українського народу Тараса Григоровича Шевченка. 

Цьогоріч відчувалася особлива атмосфера. Такі події змінюють уявлення про людину, котру вшановуєш, і бачення, яке вона подавала для світу через свою працю.

Приходить розуміння: все, що є - це результат чиєїсь праці, а все що буде залежить від нас так само, як теперішнє пов'язано з минулим. Наш вибір - реалізувати себе сповна, зберігаючи небайдужість до ближнього і бажання разом із ним наближатися до Бога. Це направду спроможне вплинути на світ, який нас оточує. Шевченко дав приклад, яким має бути українець.

Що ж до самого вшанування пам'яті, то, на думку пана Кривецького, воно стало гідним Тараса Григоровича. В залі, де не було порожніх місць, читці кожен по-своєму доносили аж до самих сердець глядачів велич Шевченкової думки. З особливим хвилюванням люди почули рядки від Олега Германа "Читаю Шевченка і лячно мені, у кожному слові - теперішні дні", та отця Михайла Пастуха. Останній закликав присутніх сприймати твори Кобзаря щораз глибше і глибше.Опісля отець Михайло, поблагословивши всіх обновлян, просив нас молитися і бути чистими в думках і в серці, бо нечистий цього дуже боїться, у цьому наша велика сила!

До того, щоби подія відбулася доклали зусилля Молодіжна Комісія УГКЦ, студенти акторського відділення ТНПУ, ХМС "Знамення", молодь церкви святого Михаїла та обновляни, котрі долучилися до мистецької програми: Юрій Мельничук, Іринка Мурована, Соломійка Думка та Софійка Бобер!

За матеріалами obnova-ternopil.org.ua

Олександр Кривенко, † римо-католик, юрист, журналіст, правозахисник, блогер, м. Київ
Viber: +380632413681
skype: kryvenko_oleksandr
akryvenko64@gmail.com (основна адреса)
krivenkokorr@ukr.net (допоміжна адреса)
http://kryvenko-maranata.blogspot.com
http://a-kryvenko.blogspot.com/
http://www.facebook.com/oleksandr.kryvenko.5 (основна сторінка)
https://www.facebook.com/oleksa.kryvenko (допоміжна сторінка)
https://twitter.com/OleksaKryvenko
https://google.com/+OleksandrKryvenko
http://druzi.org.ua/u246828
http://vk.com/id198701773




При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів гіперпосилання kryvenko-maranata.blogspot.com обов'язкове.






Постійне посилання: http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2015/03/blog-post_11.html

Немає коментарів:

Дописати коментар