понеділок, 14 жовтня 2019 р.

Просимо, Господи: нехай Твоя благодать завжди попереджає нас і супроводжує, щоби ми безустанно бажали творити добрі діла

Просимо, Господи: нехай Твоя благодать завжди попереджає нас і супроводжує, щоби ми безустанно бажали творити добрі діла
https://kryvenko-maranata.blogspot.com/2019/10/14-prosymo.html

(зел) Понеділок ХХVIІІ звичайного тижня
Коли ми чуємо слово «навернення», часто не знаємо, що з ним робити і як його розуміти. Поводимось ніби допитливі діти, котрі чекають на знак, аби розвіяти свої сумніви. Ми потребуємо впевненості, а якщо ж її не отримуємо, ми ґрунтуємось на відомі речі, хоч і недосконалі. Навернутися, відступити від гріха для когось, кого добре і не знаєш, є для нас важкою справою. Христос обіцяє знак пророка Йони, який нас дуже глибоко торкнеться та змусить стати на коліна. І буде нам соромно, що ми не повірили в Того, хто для нас помер і воскрес.
Або (черв) довільний спомин св. КАЛІКСТА І, Папи і мученика
Святий Калікст походив із сім’ї рабів. Він упорядкував катакомби біля Віа Аппія, а ставши Папою, значно поширив це кладовище, яке відтоді носить його ім’я. Святий Калікст став Папою у 217 році й керував Церквою до 222 року. Він уможливив церковне покаяння та відпущення гріхів тим, кого раніше виключали з Церкви, залишаючи їх Божому суду.
Спільні Меси: про одного мученика

АНТИФОН НА ВХІД
Коли Ти, Господи, зважатимеш на провини, * о Господи, хто встоїться? * Та в Тебе є прощення, Боже Ізраїля.

КОЛЕКТА
Просимо, Господи: нехай Твоя благодать завжди попереджає нас і супроводжує, * щоби ми безустанно бажали творити добрі діла. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.
Або:
Боже, Ти воздвигнув святого Калікста, Папу, для служіння Церкві та піклування про померлих вірних, * зміцни нас свідченням його віри, щоби ми, вирвані з неволі гріха, осягнули нетлінну спадщину. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Рим 1, 1-7
Початок Послання святого апостола Павла до римлян.
Павло, слуга Ісуса Христа, покликаний апостол, від­ділений для Божого Євангелія, яке Він заздалегідь по­обіцяв через своїх пророків у святих Писаннях, про свого Сина, який тілом був з насіння Давида і настанов­лений Сином Божим у силі, за Духом освячення, через воскресіння з мертвих – про Ісуса Христа, Господа на­шого, через якого ми прийняли благодать і апостольство на послух віри в усіх народах на славу Його Імені, між якими і ви, покликані Ісуса Христа, – усім, хто в Римі, улюбленим Божим, покликаним святим: благодать і мир вам від Бога, нашого Отця, і Господа Ісуса Христа! Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ
Пс 98, 1. 2-3аб. 3в-4
Перед очима народів Господь явив своє спасіння.
Заспівайте Господу нову пісню, *
бо Він учинив чуда.
Мені вчинила спасіння Його правиця, *
Його святе рамено.
Господь явив своє спасіння, – *
перед очима народів відкрив свою справедливість.
Він згадав свою милість *
і свою справедливість домові Ізраїля.
Всі кінці землі побачили *
спасіння нашого Бога.
Вигукуй Господу, вся земле, – *
вигукуйте радісно, співайте і грайте!

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Пор. Пс 95, 8аб
Алілуя, алілуя, алілуя.
Сьогодні не робіть закам’янілими серця ваші,
але слухайте голос Господній.

ЄВАНГЕЛІЄ
Лк 11, 29-32
† Читання святого Євангелія від Луки.
Того часу, коли скупчились натовпи, Ісус почав го­ворити: «Цей рід – рід лукавий: він знамення шукає, та знамення не буде дано йому, – хіба що знамення Йони. Бо як Йона став знаменням для ніневійців, так само буде й Син Людський для цього роду. Цариця Півдня підніметься на суд з мужами цього роду та засудить їх, оскільки вона прийшла з кінців землі, щоби послухати мудрість Соломона. А ось тут – більше від Со­ломона. Мужі ніневійські встануть на суд із цим родом і засудять його, бо вони покаялися на проповідь Йони, а ось тут – більше від Йони». Слово Господнє.

МОЛИТВА ВІРНИХ
Просімо Отця Небесного, щоб світло віри, яке приніс Ісус Христос, засяяло в усьому світі та наповнило собою думки і серця всіх людей:
1. Молімося за святу Церкву, щоби для всього світу вона була яскравим світочем істини та благодаті Христової.
2. В день спомину святого папи Калікста І молімося за Папу Франциска, єпископів і священників, а також за богопосвячених, аби вони з відвагою і запалом свідчили про Бога перед усіма народами, проголошуючи радість Євангелія.
3. На день Захисника України просімо про мир для нашої Батьківщини!
4. Молімося за тих, хто загубив віру, щоби, завдяки Божій до­помозі, вони знову віднайшли її та жили згідно з її вимо­гами.
5. Молімося за померлих наших братів і сестер, щоби Господь своїм милосердям очистив їх від усяких наслідків гріха та бла­говолив прийняти до свого предвічного Царства.
6. Молімося за нас, зібраних довкола вівтаря, щоби ми вміли розпізнавати знаки Божої волі й вірно виконували її.
Боже, Ти прагнеш, щоб усі пізнали істину; почуй наші молит­ви і світлом своєї мудрості просвіти наші серця та уми, щоби ми були завжди вірними Тобі. Через Христа, Господа нашого.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ
Го­с­по­ди, при­йми мо­ли­т­ви та при­но­шен­ня Тво­їх ві­р­них, * і за­вдя­ки уча­с­ті у свя­тих тай­нах при­ве­ди нас до не­бе­с­ної сла­ви. Через Христа, Господа нашого.

Префація звичайна №  40-45

АН­ТИ­ФОН НА ПРИ­ЧА­С­ТЯ
Ба­га­тії збі­д­ні­ли та го­ло­ду­ють, * а тим, що Го­с­по­да шу­ка­ють, ні­яко­го бла­га не за­бра­к­не.

МО­ЛИ­Т­ВА ПІ­С­ЛЯ ПРИ­ЧА­С­ТЯ
Го­с­по­ди, сми­рен­но бла­га­є­мо Твою ве­лич, † щоби ми, по­жи­в­ле­ні свя­щен­ним Тілом і Кро­в’ю, * ста­ли со­п­ри­ча­с­ни­ка­ми Тво­єї бо­же­с­т­вен­ної приро­ди. Через Христа, Господа нашого.

Немає коментарів:

Дописати коментар