середа, 10 липня 2019 р.

Господь бо дає мудрість, і з Його уст виходить знання та розсудливість


Скільки разів ми проявляємо слабкодухість у даванні. Скільки разів ми торгуємося з Богом. Скільки разів ми маємо до Нього претензії, що Він не виконує обіцянки, які ми на Нього наклали своїм обмеженим способом мислення. Господь же щедрий у винагородженні. Його щедрість охоплює винагородження як на цьому світі, так і на Небі.
https://kryvenko-maranata.blogspot.com/2019/07/11-liturgiya-na-kozhen-den-11-lypnya-chetver.html
СВ. БЕНЕДИКТА, абата, Покровителя Європи (біл) Свято
Святий Бенедикт народився в Нурсії близько 480 року. Виховувався у Римі, але, йдучи за голосом благодаті, вирушив до Субіако, де провадив пустельницьке життя, присвячене молитві та самозреченню. Коли навколо нього почали збиратися учні, він заснував в околиці 12 монастирів. З часом перебрався до Монте Кассіно, де заснував відоме абатство та написав статут, який швидко розповсюдився по всій Європі. Бенедикт помер у своєму монастирі 21 березня 547 року. У 1964 році 
св. Бенедикта Папа Павло VI оголосив Покровителем Європи.
АНТИФОН НА ВХІД
Був муж праведний, з благодаті та імені свого Блаженний, * який залишив дім і батьківський маєток * і, бажаючи подобатися лише Богу, * осягнув святість життя.

Мовиться “Слава во вишніх”.

КОЛЕКТА
Боже, Ти встановив святого Бенедикта, абата, прекрасним вчителем у школі Твого служіння; † вчини, щоби ми понад усе цінували любов до Тебе * і з радісним серцем йшли дорогою Твоїх заповідей. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Прип 2, 1-9
Читання з Книги Приповідок.
Мій сину! Коли ти мої слова приймеш і мої заповіді заховаєш у себе, вухом твоїм уважаючи на мудрість, схиляючи до правди твоє серце, о так, коли ти розум зватимеш до себе, із закликом звернешся до розсудку, коли шукатимеш його, як срібла, коли розшукуватимеш його, як схований скарб, тоді ти збагнеш острах Господній, тоді знайдеш пізнання Бога. Господь бо дає мудрість, і з Його уст виходить знання та розсудливість. Він для праведних зберігає допомогу; Він щит для тих, які ходять чесно. Він стежки правоти пильнує, Він береже дорогу своїх вірних. Тоді ти зрозумієш правду та справедливість, прямодушність і всяку путь добру.  Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ
Пс 34, 2-3. 4 і 6. 9 і 12. 14-15
Славити Бога буду повсякчасно. 
Величатиму Господа повсякчас, – *
хвала Його постійно на моїх устах.
Господом буде хвалитися моя душа, *
нехай почують лагідні та розвеселяться.
Звеличуйте Господа зі мною, *
тож разом прославимо Його Ім’я.
Погляньте на Нього та просвітіться, *
і ваші обличчя не будуть засоромлені.
Скуштуйте та побачите, як добрий Господь, *
блаженний чоловік, який покладає на Нього надію.
Прийдіть, діти, послухайте мене, *
і навчу вас Господнього страху.
Тож утримай свій язик від зла *
і свої уста, щоби не говорили лукаве.
Відвернися від зла і роби добро, *
шукай миру і постійно прямуй до нього.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Мт 5, 3
Алілуя, алілуя, алілуя.
Блаженні убогі духом,
бо їхнє Царство Небесне.

ЄВАНГЕЛІЄ
Мт 19, 27-29
† Читання святого Євангелія від Матея.
Того часу Петро сказав Ісусу: «Ось ми залишили все та пішли за Тобою, то що нам буде?» А Ісус відказав: «Воістину кажу вам, що ви, які  пішли за Мною, в новому бутті , коли сяде Син Людський на престолі своєї слави, сядете і ви на дванадцятьох престолах, щоби судити дванадцять племен Ізраїля. І кожний, хто задля Мого Імені залишить дім або братів, або сестер, або батька, або матір, або дітей, або поля, той отримає в сто разів більше і матиме у спадок вічне життя».  Слово Господнє.


МОЛИТВА ВІРНИХ
Віддаючи шану святому Бенедиктові, Покровителю Європи, патріарху монаших орденів усього Заходу, просімо в Господа благодатей, потрібних святій Церкві і нам особисто:
1. Молімося за Святішого Отця, щоби він, сповнений Божим Духом, був для усього світу проповідником моралі та захисником духовної культури.
2. Молімося за Європу, щоби вона, йдучи за прикладом своїх великих синів, була для світу взірцем духовності та хранителькою християнських цінностей.
3. Молімося за папу-сеньйора Бенедикта XVI, щоби Господь обдарував його здоров’ям і укріпив силою Святого Духа.
4. Молімося за тих, хто тяжко працює, щоби свої труди вони освячували вірою та молитвою.
5. Молімося за всіх померлих, щоби Господь відкрив перед ними брами Царства вічного життя.
6. Молімося за нас, зібраних на молитві в цьому храмі, щоб ми провадили життя, гідне звання християнина.
Боже, Ти впродовж віків освячував свою Церкву життям і молитвами святих; вислухай наші смиренні прохання і дай сучасній Церкві вірних Твоїх сповідників. Через Христа, Господа нашого.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ
Господи, поглянь милостиво на дари, які ми приносимо у день спомину святого Бенедикта, † і вчини, щоби, шукаючи Тебе за його прикладом, * ми отримали в служінні Тобі  дари єдності та миру. Через Христа, Господа нашого.

Префація про святих № 35

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Вірний і кмітливий управитель, † якого пан настановив над челяддю своєю, * щоби дати їй у визначену пору мірку пшениці. (Пор. Лк 12, 42)

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Господи, отримавши завдаток вічного життя, ми смиренно просимо Тебе: † дай нам, згідно з вченням святого Бенедикта, вірно служити Твоїй справі, * і віддано любити братів. Через Христа, Господа нашого.

За матеріалами: КМЦ


https://kryvenko-maranata.blogspot.com/2019/07/11-liturgiya-na-kozhen-den-11-lypnya-chetver.html

Немає коментарів:

Дописати коментар