понеділок, 11 лютого 2013 р.

Хвороба може стати стимулом для переосмислення свого життя

11 лютого - Всесвітній день хворого
http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2013/02/blog-post.html
11.02.2013 16:57 20130211-dzien-chorego.mp3
Хвороба може стати стимулом для переосмислення свого життя - кажуть представники духовенства

Всесвітній день хворого встановлено з ініціативи Папи римського Івана Павла ІІ. Вперше його відзначено 11 лютого 1992 року.
Хвороба і страждання, з якими людина зустрічається у своєму житті, завжди були однією з головних тем навчання Папи римського Івана Павла ІІ. 2004 року, під час своєї аудієнції у Ватикані, він, вже хворий, казав:

- У День Матері Божої з Лурду, коли відзначаємо Всесвітній день хворого, я хочу звернути особливу увагу на всіх хворих і страждальних. Прагну вас запевнити – я молюся за кожного з вас.
Іван Павло ІІ теж звернувся до волонтерів, щоб опікувалися хворими людьми, закликав не бути байдужим на людське страждання.
Іван Павло ІІ був присутнім і під час цьогорічного Дня хворого. Про його достойне страждання і відхід згадував кардинал Казмієж Нич. Варшавський митрополит головував у врочистостях з нагоди Всесвітнього дня хворого. Як зауважив, людина повинна боротися зі стражданням, але слід теж зрозуміти сенс страждання.
Загальні декларації про любов не значать нічого без конкретної допомоги - додав кардинал Казімєж Нич.
- Відповісти на запитання про любов загально - дуже просто. Але коли маємо справу із конкретним прикладом любові – відповідь повинна бути конкретною. Таким конкретом любові для кожного з нас є хворий у лікарняній койці. Це виклик любові для лікаря, медсестри... але теж для самого хворого.
Тому кардинал закликав молитися не тільки за хворих, але теж за медичний персонал.
- Молімося за всіх, хто допомагає хворим. За всіх лікарів, медсестер, щоб вони мали досить терпеливості, щоб своїм професіоналізмом і сердечним ставленням допомагали хворим почуватися у лікарні безпечно і спокійно одужувати.
Не полишати хворих сам на сам з хворобою закликав польський архієпископ Юзеф Міхалік.
- Не залишаймо хворих самих, на узбіччі нашого життя. Своєю хворобою вони нас вчать життю...
Як зауважив архієпископ Міхалік, хвороба може стати стимулом - і для самого хворого, і для його найближчих - для переосмислення життя.
Хвороба може бути дуже важливим періодом у життя людини, коли вона змушена затриматися на своєї шляху і задуматися над тим, як жила досі і як хоче жити далі.
Польські врочистості з нагоди Всесвітнього дня хворого відбулися у Центральній клінічній лікарні у Варшаві. Натомість головні заходи пройшли у Німеччині, у Марійному санктуарії у містечку Альтеттінг (Altötting).
Я.С./IAR
Олександр Кривенко, римо-католик, юрист, журналіст, викладач-експерт із соціальної комунікації, правозахисник і благочинець
м. Київ
+380632413681
skype: kryvenko_oleksandr
akryvenko64@gmail.com
http://a-kryvenko.blogspot.com/
http://www.facebook.com/oleksandr.kryvenko.5
https://twitter.com/OleksaKryvenko
https://google.com/+OleksandrKryvenko
http://oleksandrkryvenko.tumblr.com/
http://vk.com/oleksandr.kryvenko
https://www.facebook.com/soprychastya/
Посилання: http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2013/02/blog-post.html
Першоджерело: polradio
Світлина: catholicnews

Немає коментарів:

Дописати коментар