вівторок, 26 січня 2016 р.

Україна в молитвах за єдність християн

Фото: Екуменічна молитва за єдність християн, Київ, 24 січня 2016. - RV
Україна в молитвах за єдність християн

26.01.2016 15:00
У Києві, Харкові та Львові на завершення Тижня молитов за єдність християн відбулися міжконфесійні Молебні з участю найвищого духовенства Католицької та інших Церков. У неділю, 24 січня 2016 р., у столичному греко-католицькому храмі св. Василія Великого, разом із Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом Шевчуком, Апостольським Нунцієм в Україні архиєпископом Клаудіо Ґуджеротті, молилися католики двох обрядів, представники трьох гілок українського православ’я, лютерани і християни віри євангельської.

Звернувши увагу на присутніх у церкві молодь і поранених українських воїнів, Блаженніший Святослав, зокрема, зазначив: «Ми бачимо, як наше бажання єдності перетворюється у молитву. Тож молімося, працюймо та прощаймо один одному. І єднаємось заради спільного майбутнього у любові».

Українські військовослужбовці також долучилися до екуменічної молитви за єдність християн та мир в Україні, яка 21 січня відбулася в каплиці Українського Католицького Університету у Львові. А 25 січня в латинській митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій Рудюк з Української Православної Церкви київського патріархату відслужив Молебен перед копією Казанської Матері Божої, біля оригіналу якої свого часу молився св. Іван Павло ІІ, а згодом повернув її Православній Церкві. У спільній молитві взяли участь Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя Отців Василіян в Україні о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, представники Вірменської Апостольської Церкви, християнської Церкви «Джерело Життя».

У своєму слові православний митрополит Димитрій Рудюк, зокрема, наголосив на важливості християнської сміливості, щоби кожен з нас «на шляху нашого паломництва до Бога», мав сміливість «чесно і відкрито свідчити про Христа в сьогоднішньому світі»:

Учасники молитви за єдність християн були також присутні на св. Месі, яку очолив Архиєпископ-Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, що на початку богослуження сказав:

За матеріалами Радіо Ватикану

Олександр Кривенко, римо-католик, юрист, журналіст, викладач-експерт із інформаційної комунікації, правозахисник і благочинецьм. Київ
+380632413681
skype: kryvenko_oleksandr
akryvenko64@gmail.com
http://a-kryvenko.blogspot.com/
http://www.facebook.com/oleksandr.kryvenko.5
https://twitter.com/OleksaKryvenko
https://google.com/+OleksandrKryvenko
https://instagram.com/oleksandrkryvenko/
https://www.tumblr.com/settings/blog/oleksandr-kryvenko
https://vk.com/oleksandr.kryvenko
Посилання: Україна в молитвах за єдність християн http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2016/01/blog-post_26.html

© Католицький блог kryvenko-maranatha. - All the contents on this site are copyrighted ©

Немає коментарів:

Дописати коментар