середу, 22 серпня 2018 р.

Дбаймо про формування чистого і доброго сумління в нас самих і в новому поколінні українців - Пастирське звернення римсько-католицьких єпископів з нагоди Дня Незалежності України


Дорогі в Христі брати і сестри!

24 серпня весь український народ відзначає свято Незалежності. 27 років тому було підписано Акт проголошення незалежності України, який, виходячи з права на самовизначення народу та продовжуючи тисячолітню традицію державотворення, започаткував створення суверенної української держави.
 
Цей день став початком національного, культурного та духовного відродження нашої батьківщини.

Дякуючи за вільність, ми повинні постійно задумуватись над тим, як добре її використовувати та розвивати. Адже свободу та незалежність народ не отримує раз і назавжди. Ці цінності слід плекати, охороняти та оберігати. Треба їх також дбайливо формувати в нових поколіннях українців, просячи Бога про мудрість та розсудливість у використанні отриманої свободи.

Святий Йоан Павло ІІ повчав: «Необхідна постійна віднова умислів і сердець, переображуваних любов’ю і справедливістю, чесністю та самопожертвою, пошаною до інших та турботою про спільне благо, особливо ж про те благо, яким є вільна Батьківщина» (Йоан Павло ІІ, травень 2004 р.). Святий Папа також заохочував до ревної молитви до Святого Духа, адже тільки міццю Духа істини і любові відбувається глибока віднова людини і суспільства. Не можна зберегти свободи, якщо на кожному відрізку суспільного, економічного та політичного життя не стоятимуть люди з добрим сумлінням, які здатні протиставитися як зовнішнім впливам, так і всьому тому, що нищить людину зсередини – егоїзму, гордині, жадібності і т. п. Саме голос чистого сумління керує людину в бік добра та остерігає перед тим, щоб чинити зло. «Сама зміна суспільних, економічних та політичних структур – хоча й дуже важлива – може виявитися невикористаним шансом, якщо за нею не стоять люди сумління» (Йоан Павло ІІ, лютий 1998 р.).

Тому закликаємо усіх вірних Римсько-Католицької Церкви в Україні, всіх наших співвітчизників – людей доброї волі – через молитву, розважання Божого слова та вірність християнській традиції дбати про формування чистого і доброго сумління в нас самих та в новому поколінні українців.

Не переставаймо також заносити наші щирі благання до Всемогутнього Бога про благодать спокою і миру. Нехай заступництво Пресвятої Діви Марії, покровителя України святого архангела Михаїла та всіх святих буде нашою небесною допомогою на шляху до кращого життя у безпеці, взаємній повазі та любові в нашій батьківщині.

Львів, 24 серпня 2018 року
№ 18/2018
Конференція римсько-католицьких єпископів в Україні
Джерело: Католицький Медіа-Центр

Постійне посилання:
Дбаймо про формування чистого і доброго сумління в нас самих і в новому поколінні українців - Пастирське звернення римсько-католицьких єпископів з нагоди Дня Незалежності України. 22.08.2018. Режим доступу: https://kryvenko-maranata.blogspot.com/2018/08/22-22-zvernennya-rkc-dnya-nezalezhnosti.html

Немає коментарів:

Дописати коментар