пʼятницю, 8 січня 2016 р.

ХОРВАТІЮ ОЧОЛИЛИ ПРАКТИКУЮЧІ КАТОЛИКИ

Слава Богу, ХОРВАТІЮ ОЧОЛИЛИ ПРАКТИКУЮЧІ КАТОЛИКИ
Птн, 08/01/2016 - 12:53
На фото: Колінда Ґрабар-Кітаровічь 

Після нещодавніх парламентських виборівроку до керма Республіки Хорватія прийшла Патріотична коаліція право-центристських і християнсько-демократичних партій, до якої долучилися незалежні парламентарі, зібрані в групу «Most».

Обрана ще на початку минулого року Президентом країни Колінда Ґрабар-Кітаровічь одразу після свого вступу на свою посаду закликала о. Йозу Зовка, щоби наново благословив резиденцію Глави хорватської держави. Пані Ґрабар-Кітаровічь відома своїми pro-life переконаннями та щонедільною участю у св. Літургії. За цей рік у президента склалися дуже теплі стосунки з хорватським католицьким єпископатом. Саме завдяки активностям пані Ґрабар-Кітаровічь були унеможливлені спроби попереднього ліво-ліберального уряду країни порушити міждержавні угоди між Хорватією та Ватиканом.

Новим прем’єром держави став Тіхомір Орешковічь – хорват з Канади, відомий своїм активним церковним життям, який не тільки декларує свою приналежність до Католицької Церкви, але й провадить життя згідно з її вченням.

Керівники найвпливовіших парламентарних фракцій Томіслав Карамарко (Патріотична коаліція) та Божо Петров («Most») також відомі як активні практикуючі католики.

Божо Петров походить з родини, що дала Церкві кількох священиків. Сам п. Петров після виборів провадив переговори про створення широкої коаліції правих та ліволіберальних сил. Проте, після гострої реакції одного з хорватських католицьких єпископів, який відверто назвав ліво-лібералів духовними і світоглядними спадкоємцями югославських комуністів, Божо Петров перервав переговори з ліво-лібералами. Він виніс рішення про створення Уряду, спільного з Патріотичною коаліцією.

Томіслав Карамарко у своїй молодості, за часів сціалістичної Югославії відверто декларував свою католицьку позицію, попри те, що це могло створювати йому серйозні проблеми.
http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2016/01/blog-post_8.html


Немає коментарів:

Дописати коментар