середу, 23 жовтня 2019 р.

Нехай не згасне в нас полум’я Божої любові!

Нехай не згасне в нас полум’я Божої любові!
«Вогонь Я прийшов кинути на землю», говорить нам Ісус. Святе Письмо описує силу людської любові як вогню. Святий Дух зійшов на апостолів у подобі язиків полум’я. Молімося, щоби в нас не погасло полум’я Божої любові, яке нас у кожній ситуації розпалює любов’ю.

Св. Антоній Марія Кларет

Або (біл) довільний спомин св. АНТОНІЯ МАРІЇ КЛАРЕТА, єпископа
Св. Антоній Марія Кларет народився в Саленті поблизу Барселони 23 грудня 1807 р. В молодому віці вчився ткацтва. Йдучи за голосом покликання, прийняв духовний сан. Будучи пресвітером, працював у парафіяльному пастирстві, а пізніше був апостольським місіонером в Каталонії та на Канарських островах. У 1849 р. заснував конгрегацію Синів Непорочного Серця Пресвятої Діви Марії. Незабаром був призначений архієпископом Сантьяго на Кубі та ревно працював над відродженням католицького життя у цій дієцезії. Для християнського виховання дівчат заснував конгрегацію сестер під назвою Марії Непорочної. У 1857 р. його відкликано до Іспанії бути сповідником королеви Ізабели ІІ. Супроводжував її у вигнанні до Франції. Помер у Франції 24 жовтня 1870 року.
Спільні Меси: про місіонерів (стор. 124)

ЛІТУРГІЯ НА КОЖЕН ДЕНЬ, 24 ЖОВТНЯ, ЧЕТВЕР
(зел) Четвер XXIX звичайного тижня

АНТИФОН НА ВХІД
До Тебе я взиваю, бо Ти вислухав мене, о Боже; * нахили до мене Твоє вухо, вислухай моє слово. * Хорони мене, як зіницю ока, * сховай мене в тіні крил Твоїх.

КОЛЕКТА
Всемогутній, вічний Боже, вчини, щоби наша воля була завжди відданою Тобі * та щоби ми щирим серцем постійно служили Твоїй величі. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.
Або:
Боже, Ти вчинив, що святий Антоній Марія, єпископ, з дивовижною любов’ю і терпеливістю проповідував людям Євангеліє; † допоможи нам, щоби за його заступництвом ми, шукаючи того, що Твоє, * наполегливо намагалися здобувати у Христі наших братів. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе та царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Рим 6, 19-23
Читання з Послання святого апостола Павла до римлян.
Брати! Кажу це по-людському, з огляду на немічність вашого тіла. Бо як ви віддавали ваші члени в рабство не­чистоті та беззаконню для беззаконня, так тепер віддайте ваші члени в рабство праведності – для освячення. Бо коли ви були рабами гріха, то були вільні від праведності. Який же плід ви тоді мали, за який нині ви соромитеся? Бо його кінець – смерть. Нині ж, звільнившись від гріха та ставши рабами Бога, маєте ваш плід – освячення, а кінець – вічне життя. Адже заплата за гріх – смерть, а Божий дар благодаті – вічне життя у Христі Ісусі, нашому Господі. Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ
Пс 1, 1-2. 3. 4 і 6
Благословенний, хто довіривсь Богу.
Блаженний чоловік, який не ходить за радою безбожних, *
не стає на дорогу грішних †
і в згромадженні насмішників не засідає,
але в законі Господньому його бажання; *
і він роздумує день і ніч над Його законом.
Він буде, як дерево, †
посаджене над водними потоками, *
яке дасть свій плід у свою пору,
і листя його не зів’яне, *
і все, що він учинить, буде вдалим.
Не так безбожні, не так! *
Вони – мов полова, яку вітер розвіває.
Адже Господь знає праведних дорогу, *
а дорога безбожних загине
.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Пор. Флп 3, 8-9
Алілуя, алілуя, алілуя.
Я все визнаю за втрату і за сміття вважаю,
аби здобути Христа, і виявитися в Ньому.

ЄВАНГЕЛІЄ
Лк 12, 49-53
† Читання святого Євангелія від Луки.
Того часу Ісус сказав своїм учням: «Я прийшов во­гонь кинути на землю; і як же Я прагну, щоб він уже роз­горівся! Я маю хреститися хрещенням; і як Я знемагаю, поки звершиться! Чи думаєте, що Я прийшов мир принести на землю? Ні, кажу вам, але поділ! Бо відтепер будуть п’ятеро в од­ному домі поділені: троє проти двох і двоє проти трьох. Розділиться батько із сином і син з батьком; мати – з доч­кою, а дочка – з матір’ю; свекруха – зі своєю невісткою, а невістка – зі свекрухою». Слово Господнє.

МОЛИТВА ВІРНИХ
Покладаючись не на власні заслуги, а на страсті Божого Сина Ісуса Христа, просімо у Господа благодатей, потрібних Церкві, всьому світові та нам особисто:
1. Молімося за місіонерів, які несуть Христа всім, хто Його ще не знає, аби Бог підтримував їхні зусилля й працю у служінні Церкві.
2. Молімося за Святішого Отця, єпископів і священиків, щоби вони відважно проповідували вчення віри та моральні норми навіть тоді, коли світ відкидає їх.
3. Молімося за нашу Батьківщину, щоб у ній з дня на день зростали духовність та чесноти.
4. Молімося за сім’ї, яким загрожує розлучення, щоб вони перебороли всі труднощі і повернули любов та злагоду.
5. Молімося за померлих наших братів та сестер, щоб милостивий Бог простив їх і прийняв до Небесного Царства.
6. Молімося за нас, зібраних довкола вівтаря, щоб ми завжди були вірними Господу і так удостоїлись вічного життя.
Господи Ісусе Христе, Ти своїм життям був взірцем покори та служіння Отцю, навчи нас переборювати свою пиху і в духові істинного смирення служити ближнім. Котрий живеш і царюєш навіки вічні.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ
Просимо, Господи: дай нам вільним серцем служити при Твоїх дарах, * щоби за допомогою Твоєї освячуючої благодаті ми очистилися цими тайнами, які звершуємо. Через Христа, Господа нашого.

Префація звичайна № 40-45

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Ось очі Господа на тих, що Його бояться, * що уповають на Його ласку, * щоби рятувати їхнє життя від смерті * та живити їх у голоднечі. (Пс 33 (32), 18-19)

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Просимо, Господи: нехай участь у небесних тайнах допоможе нам у земному житті * та приготує до вічного. Через Христа, Господа нашого.

За матеріалами КМЦ

Олександр Кривенко

P.S.
Актуальні пропозиції:
Долучайтеся, прошу:

1) Фейсбук-група: Івану Дем'яненку - волю
https://www.facebook.com/groups/freedemjanenko/

2) @Захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні
https://www.facebook.com/events/833447290390545

3) Петиція на Захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні тут: https://petition.president.gov.ua/petition/74484

Немає коментарів:

Дописати коментар