неділю, 28 листопада 2021 р.

Господи, відкрий мені свої дороги (І Неділя Адвенту)

Господи, відкрий мені свої дороги (І Неділя Адвенту)
(фіол) І Неділя Адвенту (Рік “В”)

https://kryvenko-maranata.blogspot.com/2021/11/28-1na_0383392065.html

Сьогодні розпочинаємо адвентовий період, час очікування. Марія переживає останній місяць вагітності. Втілення вже зачалось вісім місяців тому. І Слово стало тілом... Разом з Марією можемо прожити цей місяць, що нас відділяє від Різдва. Нехай Господь розірве нашу замкнутість у земних справах і зійде в життя кожної людини. Нехай наші гріхи не будуть перешкодою духовного оживлення. Боже батьківське обличчя вже засяяло для людей в Ісусі Христі.


АНТИФОН НА ВХІД

До Тебе, Господи, підношу мою душу, * о Боже мій, на Тебе покладаюсь, не дай, щоб я осоромивсь! * Не дай, щоб вороги мої втішались наді мною! * Бо ніхто з тих, що на Тебе чекають, * не осоромиться. (Пор. Пс 25 (24), 1-3)

Не мовиться “Слава во вишніх”.

КОЛЕКТА

Всемогутній Боже, дай Твоїм вірним прагнення вийти з праведними вчинками назустріч Твоєму Христові, який приходить, † і дозволь заслужити їм, зібраним по Його правиці, * на посідання Небесного Царства. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ

Єр 33, 14-16

Читання з Книги пророка Єремії.

Ось настануть дні, – слово Господнє, – і Я здійсню те добре слово, що сказав про дім Ізраїля та про дім Юди. Тими днями і того часу зрощу для Давида пагін праведності, що вчинить суд на землі й справедливість. Тими днями Юда спасеться, а Єрусалим житиме в безпеці. І ось як зватимуть його: «Господь – наша справедливість!» Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ

Пс 25, 4-5аб. 8-9. 10 і 14

До Тебе, Боже, зводжу мою душу.
Господи, відкрий мені свої дороги – *
навчи мене ходити Твоїми стежками.
Провадь мене у своїй правді *
і навчай мене, бо Ти – Бог мого спасіння.
Господь – благий і праведний, *
тому навчає грішників дороги.
Він веде у справедливості бідних *
і своїх шляхів навчає убогих.
Усі Господні дороги – це милосердя і правда *
для тих, хто дотримується Його завіту і Його свідчень.
Господні тайни – для тих, які Його бояться, *
а Його завіт, – щоб дати їм його пізнати.


ДРУГЕ ЧИТАННЯ
1 Сол 3, 12 — 4, 2
Читання з Першого послання святого апостола Павла до солунян.

Брати! Господь хай наповнить і переповнить вас любов’ю один до одного і до всіх, – такою ж, яку ми маємо до вас, – аби зміцнити ваші серця, зробити бездоганними у святості перед Богом і нашим Отцем під час приходу Господа нашого Ісуса з усіма Його святими. Просимо вас і благаємо в Господі Ісусі, щоби так, як прийняли ви від нас, яким чином вам необхідно поводитися і догоджати Богові, і як саме ви й поводитеся, ви все більше в цьому зростали. Бо знаєте, які вказівки дали ми вам у Господі Ісусі. Слово Боже.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Пс 85, 8
Алілуя, алілуя, алілуя.
Яви нам, Господи, своє милосердя
і дай нам своє спасіння.

ЄВАНГЕЛІЄ
Лк 21, 25-28. 34-36
† Читання святого Євангелія від Луки.
Того часу Ісус сказав своїм учням: «Будуть знамення на сонці, і місяці, і зорях, а на землі тривога народів у сум’ятті морського реву та розбурханих хвиль, коли люди ціпенітимуть від страху та очікування того, що надходить на цілий світ, бо сили небесні захитаються. І тоді побачать Сина Людського, який гряде на хмарі зі силою і великою славою. Коли ж почне це збуватися, випростайтеся і підійміть свої голови, бо наближається ваше викуплення. Вважайте на самих себе, щоби ваші серця не обтяжувалися ненаситністю, пияцтвом, і життєвими клопотами, і щоби не надійшов на вас той день несподівано, наче пастка, бо прийде він на всіх, хто проживає на поверхні всієї землі. Тож пильнуйте, молячись, у кожному часі, щоби змогли ви уникнути всього того, що має відбутися, – і стати перед Сином Людським». Слово Господнє.

Мовиться “Вірую”.

МОЛИТВА ВІРНИХ
Починаючи новий літургійний рік Адвентом, тобто періодом приготування на пришестя Господа, смиренно Його просімо:

1. Молімося за святу Церкву, щоб вона, проповідуючи Євангеліє, вміла явити людству щастя зустрічі з Христом у вічному житті.

2. Молімося за Святішого Отця, щоб він якнайплідніше керував Церквою і зміг відкрити для Христа кордони держав та людські серця.

3. Молімося за керівників держав, щоб вони шанували права людей і не чинили їм перешкод у поклонінні Господу Богу.

4. Молімося за молодь, щоб вона, розпочинаючи самостійне життя, вміла знайти істинний і найглибший його сенс та вартість.

5. Молімося за помираючих, для яких цей Адвент є часом приготування на зустріч із Христом-Суддею, щоб вони добре приготувалися до цієї зустрічі.

6. Молімося за нас, зібраних навколо вівтаря, щоб ми у повноті радості зустрілися з Христом, коли Він прийде судити живих і мертвих.

Господи, Ти є початком і звершенням усього, прийми наші прохання, котрі ми возносимо до Тебе, розпочинаючи період Адвенту, і благоволи прийняти нас з любов’ю на порозі вічності. Через Христа, Господа нашого.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ
Просимо, Господи: прийми дари, які ми жертвуємо Тобі з отриманих від Тебе щедрот; † нехай те, чим Ти наділив нас для земного служіння, * стане для нас завдатком Твого вічного відкуплення. Через Христа, Господа нашого.

Префація на Адвент № 1.

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Господь дасть щастя, * і земля наша дасть урожай свій. (Пс 85 (84), 13)

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Просимо, Господи: нехай підтримають нас тайни, в яких ми взяли участь, † і в яких нас, подорожуючих крізь скороминущість світу, Ти вже нині навчаєш кохати те, що небесне, * і жадати прийдешнього. Через Христа, Господа нашого. 

https://kryvenko-maranata.blogspot.com/2021/11/28-1na_0383392065.html

Олександр Кривенко

Опублікував Олександр Кривенко,
керівник інформаційного департаменту правління громадської організації «Рух за життя та гідність людини»,
фундатор і координатор духовно-просвітницької ініціативи «Захист християнських цінностей — основи життя та сім’ї в Україні»,
фундатор і координатор спільноти "Волю - захисникам християнських цінностей в Україні",
журналіст, магістр права
https://www.facebook.com/FHLDmovement/
https://protectingchristianvalues.blogspot.com/
https://www.facebook.com/groups/ProtectingChristianValues/
https://www.facebook.com/groups/pcv001/
м. Київ
+380 63 241 3681


Немає коментарів:

Дописати коментар