понеділок, 2 грудня 2019 р.

У дім Господній з радістю ходімо

У дім Господній з радістю ходімо
(фіол) Понеділок І тижня Адвенту


https://kryvenko-maranata.blogspot.com/2019/12/02-ponedilok-i-tyzhnya-adventu.html

Закон і Слово вийшло із Міста Миру. Проте відповідь віри зазвучала з усіх усюд. Чоловіколюбивий, вникливий і рівний вірою Авраамові блаженний Сотник осмілює і нас захопитися Ісусом.

АНТИФОН НА ВХІД
Слухайте, народи, слово Господнє * і проголошуйте його у цілому світі. * Ось прийде наш Спаситель, * відкиньте боязнь. (Пор. Єр 31, 10; Іс 35, 4)

КОЛЕКТА
Господи, наш Боже, допоможи нам ревно очікувати пришестя Христа, Твого Сина, † щоб Він, коли прийде та постукає до наших дверей, застав нас у чуванні та молитві, * в радості і поклонінні Йому. Котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Іс 4, 2-6
Читання з Книги пророка Ісаї.
Того дня Пагін Господній буде в красі й у честі, і плід землі – в величі й оздобі для вцілілих Ізраїля. І станеться: той, хто зостанеться в Сіоні й лишиться в Єрусалимі, буде зватися святим, – кожний записаний для життя в Єрусалимі. Тоді Господь обмиє бруд дочок сіонських і духом суду й духом руйнування очистить Єрусалим від крові, що посеред нього. І утворить Господь над усією Сіонською горою та над її зібраннями хмару вдень, а дим і світло палаючого вогню вночі. Бо слава Господня буде над усім, мов захист, мов намет, щоб за дня давати тінь від спеки, мов притулок та сховок від дощу й бурі. Слово Боже.

Читайте такожЗахист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні - блог Олександра Кривенка на підтримку петиції №22/074484-еп

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ
Пс 122, 1-2. 3-4а. 4б-5. 6-7. 8-9
У дім Господній з радістю ходімо.
Я зрадів, коли мені сказали: *
«Ходімо до Господнього дому!»
Наші ноги стояли *
у твоїх брамах, Єрусалиме.
Єрусалиме, ти збудований як місто, *
що в собі об’єднує разом,
бо туди приходили коліна, *
коліна Господні.
Як свідчення для Ізраїля, *
щоби славити Ім’я Господнє.
Адже там встановлено престоли для суду, *
престоли для дому Давида.
Просіть миру для Єрусалима: *
«Мир тим, хто тебе любить!
Нехай буде мир у твоїх мурах *
і спокій у твоїх твердинях!»
Задля моїх братів і моїх друзів *
я говоритиму: «Мир у тобі хай буде!»
Задля дому Господа, нашого Бога, *
я шукатиму для тебе блага.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Пор. Пс 80, 4
Алілуя, алілуя, алілуя.
Прийди і визволи нас, Господи, наш Боже,
яви нам своє обличчя – і будемо спасенні.

ЄВАНГЕЛІЄ
Мт 8, 5-11
† Читання святого Євангелія від Матея.
Того часу, коли Ісус увійшов в Капернаум, до Нього підійшов сотник, благаючи Його і промовляючи: «Господи, слуга мій лежить вдома паралізований, тяжко мучиться». Ісус йому каже: «Я піду й оздоровлю його». У відповідь сотник сказав: «Господи, я не достойний, щоб Ти увійшов під мій дах, але тільки скажи слово, – і мій слуга одужає. Тому що і я людина підвладна, і маю воїнів під собою; кажу цьому: “Іди!” – і він йде; і ншому: “Прийди!” – і він приходить; моєму слузі : “Зроби це!” – і він робить». А Ісус, коли почув, здивувався і сказав тим, які  йшли за Ним: «Воі стину кажу вам: ні в кого в Ізраїлі не знайшов Я такої великої віри. Кажу ж вам, що багато хто прийде зі сходу й заходу і сяде з Авраамом, Ісааком та Яковом у Царстві Небесному». Слово Господнє.


МОЛИТВА ВІРНИХ
Слухаючи Слово Господнє й покладаючи надію на Милосердну Його Любов, покірно занесімо наші прохання:
1. Молімося за Святішого Отця, щоб його послуга Святій Церкві пробудила надію і радість у людей та допомогла всім знайти Бога.
2. Молімося за народи світу, щоб вони відкрили свої серця і з вірою чекали на пришестя Христа, Світла світу.
3. Молімося за всіх Пастирів Церкви і проповідників Слова, щоби своїм життям і вірністю покликанню заохочували інших іти за Христом.
4. Молімося, щоб цей час Адвенту став у наших парафіях часом навернення, глибокої сповіді, покаяння і відновлення та духовного приготування на зустріч з Ісусом для вірних нашої країни.
5. Молімося за всіх померлих, щоб Господь милостиво простив їм всі провини.
6. Молімося за нас, зібраних біля вівтаря, хай Євхаристійний Ісус підтримує нас у праці, освячує буденне життя і завжди буде для кожного з нас Джерелом Божої Радості та Святості.
Наш добрий Отче, Ти знаєш всі наші біди і слабкості, вчини, щоб освітило нас світло Твоєї мудрості й любові, щоб ми увірували в Твоє слово і йшли дорогою, яку воно показує. Через Христа, Господа нашого.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ
Просимо, Господи: прийми дари, які  ми жертвуємо Тобі  з отриманих від Тебе щедрот; † нехай те, чим Ти наділив нас для земного служіння, * стане для нас завдатком Твого ві чного відкуплення. Через Христа, Господа нашого.

Префація на Адвент № 1

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Прийди, Господи, і навідай нас у мирі, * щоб ми ходили перед Тобою з чистим серцем.

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Просимо, Господи: нехай підтримають нас тайни, в яких ми взяли участь, † і в яких нас, подорожуючих крізь скороминущість світу, Ти вже нині навчаєш кохати те, що небесне, * і жадати прийдешнього. Через Христа, Господа нашого.

За матеріалами КМЦ


https://kryvenko-maranata.blogspot.com/2019/12/02-ponedilok-i-tyzhnya-adventu.html

Немає коментарів:

Дописати коментар