понеділок, 13 листопада 2017 р.

Літургійні читання на вівторок ХХХІІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ХХХІІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Хто такий слуга? Згідно зі словами Господа це хтось, хто чинить те, що до нього належить. Грецьке слово “ахрейос” означає когось нездатного до будь-якого іншого діла, ніж те, що йому призначене. До чого спонукає це слово? Можливо, до того, щоби бути здатним лише для Божої Волі, Божого плану, який Він передбачив на моє життя та бути нездатним для будь-чого іншого, а особливо для гріха.
http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2017/11/13-lc-vivtorok-zvichajnogo-tizhnja-rkc-kryvenko.html

АНТИФОН НА ВХІД

Господи, нехай прийде перед Твоє обличчя моя молитва! * Приклони Твоє вухо до мого благання! (Пс 88 (87), 3)

КОЛЕКТА

Всемогутній і милосердний Боже, визволи ми- лостиво нас від усі х ворожих сил, † щоб ми, ві льні від небезпек душі  та ті ла, * могли у свободі духа йти за Тобою. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки вічні.


ПЕРШЕ ЧИТАННЯ Мудр 2, 23 – 3, 9


Читання з Книги Мудрості
Бог створив людину для безсмертя і вчинив її за образом власної вічності. А через заздрість диявола смерть увійшла у світ, і скуштують її ті, хто йому належить. А душі праведних у руці Божій, і му ка смерті не спіткає їх. Очам безумних видалось, що вони вмерли, і їхнє переставлення вважалося за нещастя, а відхід їх від нас – за згубу, вони однак – у мирі. Бо хоча в очах людських їх спіткала кара, надія їх повна безсмертям; вони, потерпівши трохи, великих благодіянь зазнають, бо Бог їх випробував і знайшов їх достойними себе. Він випробував їх, як золото в горнилі, і прийняв їх, як жертву всепалення. В час їхніх відвідин вони засяють і, немов іскри по стерні, розбіжаться. Правитимуть народами й володітимуть племенами, а Господь царюватиме над ними повіки. Ті, які поклались на Нього, зрозуміють правду, і вірні в любові перебуватимуть при Ньому, бо ласка й милосердя – для вибранців Його.  Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ Пс 34, 2-3. 16-17. 18-19

Славити Бога буду повсякчасно.

Величатиму Господа в кожному часі, – *
хвала Його на моїх устах постійно.
Господом хвалитися душа моя буде, *
нехай почують лагідні й розвеселяться.

Славити Бога буду повсякчасно.

Господні очі звернені на праведних, *
а Його вуха – на їхнє благання.
Але обличчя Господнє – проти тих, які зло чинять, *
щоб вигубити із землі про них всяку пам’ять.

Славити Бога буду повсякчасно.

Вони закликали – і Господь почув їх *
та визволив їх від всякого лиха.
Господь близький до тих, чиї серця у скорботі, *
і спасе лагідних духом.


СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ Йн 14, 23

Алілуя, алілуя, алілуя.
Якщо хто любить Мене, той буде зберігати Моє слово;
і Мій Отець любитиме його, і Ми прийдемо до Нього.

ЄВАНГЕЛІЄ Лк 17, 7-10

† Читання святого Євангелія від Луки
Того часу Господь сказав: «Хто з вас, маючи раба, який оре або пасе, скаже йому, коли він прийде з поля: “Негайно йди та сідай до столу?” Але хіба не скаже йому: “Приготуй щось поїсти, підпережися і прислуговуй, поки я наїмся і нап’юся, а потім ти їстимеш і питимеш?” Чи подякує він рабові, який виконав наказане? Так і ви, коли зробите все наказане вам, кажіть: “Ми, непотрібні раби, зробили те, що повинні були зробити”». Слово Господнє.

МОЛИТВА ВІРНИХ


Знаючи, що ми – лише слуги безпорадні й лише на милість та допомогу Божу можемо покладатися, смиренно просімо у Господа потрібних нам благодатей:

1. Молімося за святу Церкву, щоб усі її священики ревно дбали про славу Божу і спасіння світу.
2. Молімося за керівників нашої Батьківщини, щоб вони турбувалися перш за все про духовний стан суспільства і надали всім людям можливість вільно сповідувати релігію.
3. Молімося за батьків, щоб вони були для дітей взірцем громадського і релігійного життя.
4. Молімося за студентську молодь, щоб вона зміцнювала свої благородні прагнення і старанно навчалася для праці заради блага кожної людини.
5. Молімося за душі в чистилищі, щоб милостивий Бог прийняв їх у свої батьківські обійми.
6. Молімося за нас, щоб у дусі істинної мудрості ми служили Господу, чинячи добро нашим ближнім.

Господи Ісусе, Ти своїм життям показав нам, як треба служити іншим, вислухай наші смиренні молитви і зміцнюй в нас духа жертвування ближньому. Котрий живеш і царюєш на віки вічні.


МОЛИТВА НАД ДАРАМИ

Господи, поглянь милостиво на принесені дари † і вчини, щоб ми, звершуючи тайну страстей Твого Сина, * осягнули її спасенний плід. Через Христа, Господа нашого.


ПРЕФАЦІЯ ЗВИЧАЙНА

Воістину, достойне це і праведне, слушне та спасенне, * щоб ми завжди та всюди складали подяку ,Тобі, * святий Отче, Всемогутній вічний Боже. Ти в доброті створив людину, * а коли вона заслужила осудження, * відкупив її своїм милосердям * через Христа, Господа нашого. Через Нього Твою велич прославляють Ангели, * їй поклоняються Господства і благоговіють перед нею Сили, * а небеса та їхні мешканці і блаженні Серафими разом з ними радіють. Вчини, просимо, щоб і наші голоси приєдналися до них, смиренно взиваючи: Свят, Свят, Свят...

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ

Господь царює наді мною і нічого мені не бракуватиме. * На буйних пасовиськах Він дає мені лежати; * веде мене на тихі води. (Пор. Пс 23 (22), 1-2)

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ

Поживлені святим даром, складаємо Тобі подяку, Господи, † і благаємо Твою милість, щоб вилиттям Твого Духа благодать щи- рості перебувала в тих, * кого наповнила небесна сила. Через Христа, Господа нашого.

http://kryvenko-maranata.blogspot.com/2017/11/13-lc-vivtorok-zvichajnogo-tizhnja-rkc-kryvenko.html

Немає коментарів:

Дописати коментар